Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 200 g NATURYA

Glony chlorella

Sposób stosowania:

1 łyżeczka proszku 2-3 razy dziennie, rozmieszać z wodą lub sokiem jarzynowym. Pić dużo wody w ciągu dnia!
Zaleca sie dlugotrwałe stosowanie. Dzieci połowę dawki.

Składniki :

Chlorella pyrenoidosa

Nasza nieprzetworzona organiczna chlorella ma połamane ściany komórkowe oraz jest zatwierdzona jako Organiczna przez UK Soil Association

Chlorella to jednokomórkowa zielona alga należąca do rodziny Zielenic (łac. Chlorophyta). Jest okrągła i ma około 2 do 10 μm średnicy. Chlorella zawiera włóknistą i nie trawioną przez organizm powłokę zewnętrzną oraz wewnętrzne składniki pokarmowe. Suszona chlorella zawiera około 45% białka, 20% tłuszczu, 20% węglowodanów, 5% błonnika oraz 10% minerałów i witamin. Dlatego też wiele osób uważa ją za atrakcyjne źródło pożywienia, gdyż jest bogata w białko i inne niezbędne składniki pokarmowe. Co istotniejsze, wiele spośród korzyści zdrowotnych jakie przynosi, zostało odkrytych przez różnych badaczy na całym świecie.

Oczyszczanie krwi i przenoszenie tlenu

Chlorella jest w stanie usunąć odpady metabolizmu z naszej krwi, ponieważ jej włóknisty materiał łączy się z metalami ciężkimi i pestycydami, które mogą gromadzić się w naszej krwi. Czysta krew z dużą ilością czerwonych krwinek przenoszących tlen to czynnik konieczny, by nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Poza tym, chlorella obfituje w chlorofil. Chlorofil jest substancją bardzo podobną do hemoglobiny, białka znajdującego się w krwinkach czerwonych. Hemoglobina przenosi tlen, więc dostarcza „paliwa” naszemu ciału. Chlorofil również przenosi tlen w naszej krwi w organizmie i mózgu. Jedyna różnica pomiędzy chlorofilem a hemoglobiną jest taka, że w środku chlorofilu znajduje się molekuła magnezu, podczas gdy w hemoglobinie znajduje się molekuła żelaza. Zawartość magnezu jest istotna dla prawidłowego rytmu naszego serca. Ponadto, chlorofil może wspomóc wytwarzanie czerwonych krwinek, więc część naukowców już zaproponowała leczenie anemii chlorofilem.

Poprawia trawienie

Enzymy to ważne substancje w naszym organizmie. Chlorella zawiera wiele różnych typów enzymów potrzebnych naszemu ciału. Odkryto, ze używanie Chlorelli poprawia cuchnące stolce. Poza tym odkryto, iż chlorofil może pomóc w przypadku zaparcia.

Równoważy pH

Nasz organizm musi zachować równowagę pomiędzy zasadowością a kwasowością, a równowaga ta powinna być obojętna, z wartością pH w przedziale 7,2- 7,4. Niestety większość z nas je zbyt długo gotowane, nadmiernie przetworzone jedzenie, fast food oraz pije napoje ( pH około 2,7) każdego dnia. Większość z nas nie ma neutralnej wartości pH w organizmie. Środowisko kwasowe może prowadzić do wielu schorzeń, jednak takie choroby prawdopodobnie nie wystąpią w środowisku zasadowym. Chlorella jest zasadowa. W związku z tym spożywanie chlorelli może pomóc nam utrzymać neutralną wartość pH.

Normalizuje poziom cukru we krwi i równoważy ciśnienie krwi

Badania ukazały, że chlorella może również pomóc normalizować poziom cukru w naszej krwi w przypadku jego niskiego poziomu (hipoglikemia). Prawidłowe poziomy cukru we krwi są konieczne, aby nasz mózg, nasz metabolizm ciepła i energii działały prawidłowo. Poza tym, wysokie ciśnienie jest jednym z głównych czynników powodujących zawał serca i udar. Badania wykazały, że regularne spożycie chlorelli obniża ciśnienie krwi i w dużej mierze zapobiega udarom.

Organiczna Chlorella w Proszku

Naszą organiczną chlorellę w proszku mogą spożywać dorośli, osoby starsze i dzieci powyżej dwóch lat. Zawiera wszystkie składniki potrzebne do życia. Zaleca się dzienną dawkę 3-4 gramów chlorelli. Najlepiej spożywać ją około pół godziny przed posiłkiem w celu uzyskania optymalnych korzyści trawiennych.

Tabletki Chlorella

Informacje dot. składników odżywczych:

  • Organiczna Chlorella w Proszku 3000 mg
  • Energia 56 KJ / 13 kcal
  • Białko <1.7g
  • Węglowodany 0.4g
  • Tłuszcze 0.5g